Ken U Zelve

Schatvinderij voor Het Vergeten Kind

Door Angelique Desiree

Help jij me mee met mijn actie?

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die mishandeld of verwaarloosd zijn. Ze bieden een breed scala aan zorg en begeleiding en zorgen ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden in een veilige en warme omgeving. Want ‘vergeten worden’ is funest voor het zelfbeeld van een kind en diens gevoel van bestaansrecht.

Ervaringsdeskundige

Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden in mijn eigen onveilige jeugd; Hoewel ikzelf gelukkig nooit fysiek mishandeld ben, maakten mijn moeder’s psychische staat en de daarop volgende én uitblijvende factoren dat ik me helaas ook bij de ‘vergeten kinderen’ kan scharen.

Ik heb ondanks grote twijfels over mijn bestaansrecht echter altijd de sterke drive gehad om evengoed mijn (creatieve) dromen serieus te nemen en deze te behartigen. Toen dat niet helemaal vanzelf leek te gaan, ben ik de diepte ingedoken en heb veel ‘innerlijk werk’, creatieve en professionele scholing gevolgd en intussen ben ik behoorlijk blij met mezelf. (Weetje: Dit is de aanleiding geweest dat ik mijn tweede naam ‘Desiree’, wat ‘gewenst’ betekent, als vast onderdeel van mijn naam ben gaan inzetten).

Creatieve zelf-ontkenning is ook vergeten

Trauma’s ontstaan ook in veel minder heftige omstandigheden en hebben te maken met het buitensluiten van delen van jezelf, omdat die te veel pijn doen of omdat je DENKT dat anderen vinden dat die er niet mogen zijn. Je gaat dus stukjes van jezelf afwijzen, soms zelfs met agressie, wat zorgt voor een incompleet en ontheemd gevoel. Het ontkennen van je creatieve aard, omdat het niet nuttig of niet goed genoeg zou zijn is daar ook een voorbeeld van.

Mijn cursisten vallen GELUKKIG NIET in de doelgroep vergeten kinderen, maar kenmerken zich vaak wel door een vergeten innerlijk creatief kindje.

Veilige bedding voor groei en bloei

Schatvinderij heeft OOK als doel een veilige en solide basis te bieden, in mijn geval voor die creativiteit, zodat het gevoel van bestaansrecht gaandeweg kan groeien en bloeien.

Vandaar dat ik ervoor kies om me in te zetten voor een inzamelingsactie voor Het Vergeten Kind en voor elke online cursus die ik via de Schatvinderij Academie verkoop, €7,- te doneren aan de stichting. De opbrengsten zullen ten goede komen van de ‘Heppie projecten’, die gericht zijn op het faciliteren van fijne en veilige plekken en momenten in de vorm van weekenden, vakanties en structurele opvang.

Ik zie het als Win Win Win;
Door jezelf en je creativiteit een liefdevolle voedingsbodem te gunnen, werk je mee aan die van de kinderen én je helpt mij mee om mijn mooie werk in de wereld te bestendigen.

Doe je mee? Alvast heel hartelijk dank!
Namens mij, de kinderen en de stichting.

Ga direct naar mijn actiepagina

Angelique Desiree


Creatie, inspiratie, verbinden en authentiek groeien als mens en ziel, dat is waar mijn leven om draait. Ontwikkelen door verbeelding is wat ik zelf onderga en ik vertaal mijn inzichten van grote verhalen in een klein jasje in inspirerende lessen, workshops, beelden en teksten.

Liefs, Angelique Desiree

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Insert Content Template or Symbol

Schrijf je in voor lichtberichten

>