Creatielessen voor creatieve en sensitieve vrouwen

Tijdens de creatielessen, cirkels en workshops voor creatieve en sensitieve (hsp) vrouwen wordt kunstzinnige creatie en illustratie ingezet als middel tot authentieke en ongegeneerde zelfkennis en zelfexpressie.
Met laagdrempelige en leuke opdrachten kom je tot verrassende en bezielde resultaten en een stukje dichter bij jezelf.

Wat ik doe

Authenticiteit ontdekken en uitdrukken.

Mijn Cursussen, workshops, cirkels en sessies gaan over het vinden en durven uitdrukken van eigenheid. Dat zijn twee spannende gebieden; uitdrukken én eigenheid. Het grootste struikelblok van prille én professionele kunstenaars is perfectionisme. 
Ik daag cursisten uit om zo IMPERFECT mogelijk te werk te gaan, terwijl ik daarbij wel de geldende beeldaspecten respecteer en toepas voor sterke beelden.


Buiten de lijntjes is het leuker

Ik heb mijn eigen kunstenaarschap heel lang uitgesteld omdat ik bang was om het 'niet goed genoeg' te doen. Ik kon uren over een klein stukje van een tekening doen en het was dan misschien technisch goed, maar het werk miste uiteindelijk, net als ikzelf, levendigheid en plezier. Ik ben creatieve imperfectie gaan cultiveren en ontwikkelen en heb sindsdien weer plezier in het maken én het werk wordt veel beter ontvangen en gewaardeerd.

Buiten de lijntjes is het veel leuker, want daar vind je onderzoek, speelsheid, spontaniteit en ware creativiteit en kom je in de buurt van authenticiteit. Ik leer leerlingen in mijn lessen dat vrijer werken leuker is en bijna altijd betere resultaten oplevert.

Wabi Sabi

Wabi Sabi is een Japans concept en kan vertaald worden als de schoonheid in imperfectie, fragiele schoonheid en natuurlijke eenvoud. Het schept ruimte en waardering voor grilligheid, verval en authenticiteit.

Professionele technieken

Beeldaspecten gelden voor alle visuele kunsten en maken een beeld krachtig. Door te werken met licht, kleur, ruimte, vorm, structuur, textuur en compositie, worden je illustraties direct een stuk verfijnder.

Ken Uzelve

Zelfkennis gaat hand in hand met jezelf authentiek uitdrukken.
Vooral sensitieve vrouwen blijken met beide moeite te hebben, omdat 'aanpassen' natuurlijker voelt dan jezelf (mogen) zijn. Ik nodig uit tot het oprekken van de grenzen van je eigen ruimte.

Mijn aanbod voor volwassenen

Online cursussen


Buiten de lijntjes is de eerste online cursus die ik in 2020 voor het eerst lanceeerde. Deze zomer is het geïmplementeerd in mijn eigen Schatvinderij academie. Op het moment staat "the Wabi Sabi Artist's way" ook in de stijgers en er zullen nog veel meer cursussen volgen, want ik ben helemaal in mijn element als ik mensen (en tegelijkertijd mezelf) aan mag zetten tot authentieke creatie.

 • Buiten de lijntjes (Pagina in de maak)
 • The Wabi Sabi Artist's Way (Pagina in de maak)

Live creatieve workshops


De live creatieve workshops zijn heerlijke dagen waarbij je creatieve innerlijke kind even de ruimte mag geven. Ik zorg voor de opdrachten, het materiaal en een fijne ambiance met wat lekkers. Houd de agenda in de gaten voor nieuwe data of boek deze op aanvraag (min. 4 pers)

 • Het grillige Wabi Sabi boekje (Pagina in de maak)
 • Play for a day (Pagina in de maak)
 • Inspiratiedag: Imperfecte Illustratie (Pagina in de maak)

Live Diepgang workshops

Creatieve expressie is een fantastisch middel om dichter bij jezelf te komen en te blijven. In deze workshops bundel ik mijn kennis en kunde van de opleidingen tot kunstzinnig coach, systemisch opsteller en energiewerker. Mogelijk hier en daar wat confronterend, maar altijd helend, bevrijdend, inzichtgevend en in een veilige bedding van liefde, acceptatie en gedragenheid.

 • Kerncollage (Pagina in de maak)
 • Werken met jouw elementen (Pagina in de maak)
 • Dag oud, hallo nieuw (Pagina in de maak)

Train de trainer - coach de coach


Wil jij als trainer of coach creativiteit in je praktijk of trainingen inzetten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en waar je op moet letten?
In deze trainingen onderga je zelf een creatief inzichtgevend proces en krijg je gaandeweg uitleg over hoe en waarom ik dingen doe. Ook krijg je daarna materiaal mee, wat je in kunt en mag zetten in jouw eigen praktijk.

 • Creatiekracht (Pagina in de maak)
 • Volg jouw flow (Pagina in de maak)

Cirkels

Cirkels zijn live of online bijeenkomsten waarbij het 'delen' of het 'sharen' centraal staat. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen wordt ook wel eens gezegd en daar ben ik het mee eens. 
De uitwisseling van authentieke en creatieve energie geeft inspiratie en groei terwijl het tegelijkertijd bevestigd dat jouw bijdrage waardevol is.
Elke cirkel heeft een thema wat ik zal introduceren en begeleiden en het is fijn als je je bevindingen mede-deelt.

Als je nieuw bent, mag je eerst een keer komen kijken en voelen, zonder dat er interactie wordt verwacht.

 • Live Creation circle (Pagina in de maak)
 • Online Creation circle (Pagina in de maak)

Waarom ik dat doe

Authentieke zelfexpressie is helend, voor jezelf en de wereld.

Waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar ik voel in elke cel en vezel van mijn wezen dat er goud ligt verborgen in ieders uniciteit. Iedereen draagt een unieke mengeling van schatten bij zich, die alleen tot hun recht komen als ze ook daadwerkelijk tot UITDRUKKING komen. Dat zelf-uitdrukken is vaak het allerengste wat iemand kan doen en daarom help ik graag een handje door de drempel te verlagen en het vertrouwen en plezier te verhogen

Zolang we denken aan de norm te moeten voldoen, beperken we onszelf

Er lijken tal van ongeschreven regeltjes te gelden die ons ervan weerhouden om maar niet te creëren; We zijn nog niet goed genoeg, het is niet nuttig, andere mensen en wensen zijn belangrijker etc. Ik maak je bewust van de mythes en verschuif je focus naar de creatieve ruimte buiten die lijntjes en help je op weg als je niet weet waar je moet beginnen.

Maar ik zet vooral in op 'met plezier creëren'. 

Waarschijnlijk was creatie ooit jouw favoriete bezigheid en deed je het met veel plezier en zonder terughoudendheid. Helaas komen er maar al te vaak tijdens ons levens allerlei beren en blokkades op de weg die het initiële plezier verknallen en ons creatief 'onvrij' maken.

Met mijn aanbod hoop ik jou over, langs en door die beren en blokkades heen te sluizen zodat je weer in vrijheid en met veel plezier jouw essentie uit kunt drukken, want dat geeft zoveel ruimte en geluk en dat gun ik iedereen.

Wat zijn de ervaringen?

Dit zeggen cursisten:

José

Psychotherapeut

Je bent nieuwsgierig naar eigenheid van je leerlingen en wilt ze daar ook graag contact mee laten maken. Dat doe je vloeiend en vanuit je hart. Verder ben je een lief mens die heel goed kan luisteren en niet alleen met de oren maar van binnen uit. Daardoor heb je de gave mensen te laten groeien

Anna

Illustrator

Ik heb nog veel meer van mijn perfectionisme losgelaten door de cursus en kan ik een stuk beter creatief zijn met het idee van 'hoe ik het doe is het precies goed'. Met andere woorden: ik kan mijn eigenheid veel beter waarderen. En niet alleen met het creatief bezig zijn, maar ook in andere gebieden van mijn leven.

Henriette

Voorganger

Angelique Desiree heeft een zeer inspirerende manier van online workshops geven, veel afwisseling in de opdrachten, ondersteunende filmpjes en het graaft net wat dieper dan een creatieve cursus. Ik heb diverse mooie schatten gevonden!🎨

Jozé

Kunstenaar

De cursus doet veel met mij. Ik voel dat ik door een innerlijk proces ga. Ik ben mijn innerlijk kind aan het helen!

Tarieven indicatie

Buiten de lijntjes Personal flow*

197.-

Online cursus in de leeromgeving met:

 • 12 creatieve videolessen
 • 12 Werkbeschrijvingen
 • 15 verdiepende lessen.
 • Email reminders
 • Open community waar je je werk en vragen kunt posten en elkaar kunt inspireren. Ik ben daar ook geregeld.
 • 1 jaar toegang
 • Je werkt op jouw tempo
 • Eens per maand een open Q&A
 • Certificaat van deelname (PPO)

*Inclusief BTW
Er is ook een eenvoudigere 'creative basics' en uitgebreidere 'creative tribe' variant.


Dag workshop p.p*

97,-

Live workshop in Nijmegen met: 

 • 4-7 deelnemers
 • start ± 10:00 tot ±16:30
 • Materialen
 • Koffie, thee, water en wat lekkers
 • Soep met brood + Potluck lunch

  Op locatie ook mogelijk:
 • Vanaf 30 km reisafstand €0,35 per km
 • Bij reistijd langer dan 30 min.
  €27,- per uur extra.

*Inclusief BTW
Bij workshops in samenwerking met een tweede trainer of op een niet reguliere locatie kunnen prijzen verschillen.


Train de trainer*

597,-

  Live workshop met: 

 • Interactieve masterclass van 1 dagdeel (+/- 3,5 uur) op locatie.
 • Inclusief materialen
 • Koffie, thee, water en wat lekkers
 • Live 'ondertiteling' tijdens de workshop over: hoe wat waarom
 • Inclusief lesmateriaal en lesbrieven.
 • Maximaal 5 deelnemers.

  Reiskosten:
 • Vanaf 30 km reisafstand €0,35 per km
 • Bij reistijd langer dan 30 min.
  €27,- per uur extra. 

*Exclusief BTW.  Voor educatieve en particuliere diensten gelden andere tarieven


Lees meer:

Ontvang lichtberichten: Met inspiratie, tips, kortingen en meer

Contact informatie


Angelique Desiree | Schatvinderij
Kastanjehof 12
6533BX Nijmegen
06-24860006

>