De "Wabi Sabi" Artist's Way

Op creatieve, motiverende & bevrijdende wijze dit klassieke boek door.

The "Wabi Sabi" Artist's way is een creatief ontwikkelingstraject dat het boek van Julia Cameron als basis hanteert, maar waarbij ik je een aantal extra's bied, waardoor het passender, leuker en doeltreffender wordt om het boek te doorlopen en om aan de slag te gaan als beeldende maker. 

 • Ik houd je als accountability partner in beweging door middel van reminders in de vorm van emails waarin ik het thema van die week toelicht, met bijbehorende opdrachten en een trackingsheet.

 • Synchroon met de opdrachten uit het boek bied ik je zelfontwikkelde visuele opdrachten, waarmee je dieper in het proces gaat in afstemming met jouw eigen creatieve bron tot geïnspireerde inzichten komt. Je bent dus direct creatief bezig met UITdrukken
  (In tegenstelling tot voornamelijk INdrukken bij de kunstenaarsafspraakjes.)

 • Ik leer je de diepere betekenis van de principes van "Wabi Sabi"; (de schoonheid in imperfectie) en  hoe je deze toepast in je leven, zodat er meer ruimte voor Creatiekracht ontstaat
 • Én ik neem je mee langs een aantal andere uiterst waardevolle inheemse wijsheden.

  EXTRA: als je kiest voor het communitytraject:
  Bij het communitytraject krijg je toegang tot The Wabi Sabi Artist's Way (TWSAW)  community. 
  Gebruik makend van 'Mighty Network' staan er een afgesloten en speciaal voor deze cursus opgezet netwerk en app tot je beschikking waar je gelijkgestemde creatieven vindt die ook dit proces doorlopen.
  Hier kun je onderling sparren en vragen, tips en inzichten uitwisselen.
  (Dit onderdeel alleen al is GOUD waard, weet ik uit eerdere groepstrajecten) Skip het verhaal, breng me direct naar het aanbod  (I get it)


Hoe gaan we te werk? 

I've got your back! 

Ik ben er om je tijdens het proces om je liefdevol een hart onder de riem en schopjes onder je achterste te geven. Niet met een zweep en oordelen, maar als vrolijke creatieve cheerleader.

En als je meedoet met het groepstraject, dan vermenigvuldigt dit effect nog veel meer!

Ik bied je missing links

Ik heb het traject van 'The artist's way'  nu zelf een aantal keren doorlopen en heb er anderen in begeleid en ik ken de valkuilen waarop velen vastlopen.

In dit traject voorkom ik die vanuit mijn eigen visie, die mij na veel vallen en opstaan wél hebben geholpen om in beweging te komen en blijven.

You've got the power

Één van de speerpunten van de 12 stappen methode die Julia Cameron gebruikt is dat je je overgeeft aan een hogere macht. Ik geloof OOK in een hogere macht, maar wel één die mijns inziens op unieke wijze binnenin ieder individu huist en wat de basis vormt voor ieders unieke Creatiekracht.

Door hier via opdrachten en afstemming contact mee te maken, voelt het proces authentieker en versterkt het blijvend de relatie met jezelf.

Happy Creation Station

De opdrachten in het boek zijn allemaal behoorlijk 'mentaal' en in mijn ervaring na 23 jaar voornamelijk hoofdelijk ploeteren en een aantal jaar 'creatief spel' zit de grootste en snelste creatieve heling in gewoon met je handen aan de slag gaan. Dáár zit jouw kracht, daar zit de elixer.

Ik bied je beeldende opdrachten die relatie hebben met het boek, maar die net een ander deel in jouw wezen aanspreken, waardoor het geen ploeteren en werken meer is, maar het fijn laten stromen van je creatieve energie (en daar word je gelukkig van).

Skip het verhaal, breng me direct naar het aanbod  (I get it)


Wat kun je verwachten? 

De cursus is in verschillende lagen opgebouwd, die allemaal hun eigen functie hebben.

1

Laag 1: De inhoud van het boek 'The artist's way'

We nemen het boek van Julia als vertrekpunt, want het is niet voor niets zo'n bekend boek wat al 25 jaar een bestseller is. Je zorgt zelf voor jouw eigen exemplaar in de taal en het formaat wat jou past. Dat kan een E-book, Audiobook of gewoon leesboek zijn.

Je ontvangt van mij in wekelijkse delen een Wabi Sabi werkboek waarin alle opdrachten  uit het originele boek verwerkt zijn, zodat je die kunt uitprinten en bundelen, samen met jouw antwoorden.

2

Laag 2: Een uitnodiging tot Wabi-Sabi authenticiteit

Het boek legt de lat best hoog en in mijn beleving werkt dat juist averechts, ook hanteert het een bepaalde insteek die je in sommige gevallen juist WEGLEIDT bij jouw authenticiteit. Ik neem je mee in het gedachtegoed van Wabi Sabi en laat zien hoe dat vrijheid geeft, terwijl het je stimuleert meer soeverein en autonoom te zijn.

3

Laag 3: Creatie!!! Want daar gaat het ten slotte om!

Ik bied in toevoeging tot het boek bij elk hoofdstuk creatieve opdrachten, die jouw proces meer 'JOUW' proces maken. (Dus meer vanuit jouw soevereine en autonome kracht en inspelend op jou als visuele kunstenaar).

Ik nodig je tijdens het lezen van dit boek al actief uit om jouw unieke eigenheid uit te gaan drukken, want elk 'maak moment' is winst en groei.

4

Laag 4: De 'tribe' met jouw 'vibe'

Als je meedoet met het communitytraject, krijg je toegang tot de community.

Toen ik in het verleden al eerder groepen bij dit boek en andere processen begeleidde, is het fenomeen tribe, community of groep gelijkgestemden van essentieel belang gebleken. Het feit dat er anderen die jouw proces begrijpen en je daarin steunen is GOUD (in goud en met hoofdletters!). Reik uit, deel, vraag, inspireer!

De community is online en heeft een app, er zijn tal van functionaliteiten zoals een chat - en uploadfunctie, tijdslijnen en meer, maar zonder de afleiding van Facebook.

feelGoodiebag

Er is ook een Feelgoodiebag!

De traktaties in deze goodiebag krijg je niet bij vertrek, maar al tijdens het traject, want ze zijn namelijk super effectief en ondersteunend. Ik gebruik ze zelf regelmatig en ze zijn voor mij onmisbaar geweest op mijn pad naar creatieve en persoonlijke heling en helpen mij tegenwoordig om steeds sterker te worden.

feelGoodie 1
Een supereffectieve afstemoefening. 

Er is een bron waarin jouw unieke lessen, inspiratie en informatie omtrent jouw leven en je ziel liggen opgeslagen.

Door je daar regelmatig op af te stemmen zul je merken dat je vertrouwen in jezelf en 'guidance' gaat groeien.

Sinds ik hiermee werk, is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen en kan ik daar altijd op terugvallen als ik even minder lekker zit qua zelfvertrouwen of inspiratie.

feelGoodie 2
EFT tapsessies speciaal voor creatieve blokkades

Tijdens mijn werk als co-trainer bij de Duik was één van 'mijn' onderdelen de EFT instructie.

Hoewel ik in het begin mijn twijfels bij de simpelheid hiervan had, ben ik er diep ingedoken en inmiddels overtuigd van de potentie die het heeft om jouw 'flight, fight of freeze' response te herprogrammeren.

Ik heb een aantal  tapsessies gemaakt, speciaal gericht op de dynamieken die jouw creativiteit stagneren.

feelGoodie 3
Energie onderhoudsplan

"Masters of the living energy"
Zo worden de Paqo's; de inheemse medicijnmensen uit de bergen van Peru ook wel genoemd. Zij gebruiken, in tegenstelling tot de jungle collega's alleen maar energiewerk voor heling.

Ik heb mezelf een aantal jaren verdiept in hun werkwijze en heb hier en daar in Peru initiaties en trainingen mogen ontvangen om ook zo met energie te kunnen werken.
Ik deel het basisprotocol met je, zodat je weet hoe je je energie kunt opschonen en opladen.

Over Angelique Desiree

Van kinds af aan wilde ik niets liever dan kunstenaar worden.

Daarvoor moest ik echter eerst door vele lagen van angst, trauma, weerstand en overlevingsmechanismes heen werken, die nog in de weg stonden. Ik heb de laatste 20 jaren met liefdevolle toewijding besteed aan creatieve, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ben gaandeweg tot een eigenzinnige bezielde en waardevolle werkwijze gekomen voor mezelf en anderen. In diezelfde tijd las ik voor het eerst 'The artist's way" en heb sindsdien stapels notebooks vol met morning pages geschreven. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek een van mijn motoren is geweest.

Mijn droom wordt werkelijkheid

Een paar jaar geleden kwam de creatieve ommekeer en ben ik inmiddels professioneel illustrator en maak beelden die de ziel weerspiegelen. Er is in 2021 een boek uitgegeven met illustraties van mijn hand en op het moment werk ik aan mijn eerste eigen boek. Daarnaast leer ik grote en kleine kunstenaars hoe zij ook hun creativiteit met meer overtuiging kunnen uitleven. 

Mijn zoektocht is mijn schatkaart geworden
Als mijn cursisten en leerlingen mij beschrijven komt er vaak iets in te trant van: liefdevolle en enthousiasmerende 'juf' die 'dingen laat samenkomen' en gedegen te werk gaat. Mijn neurodivergente brein verbindt de meest verrassende combinaties en verbanden, wat zorgt voor een oorspronkelijke mix van "the best of numerous worlds".  Hiervoor put ik uit mijn ervaring als kunstenaar, ontwerper, trainer, docent en opsteller en ik integreer ik mijn favoriete selectie van Japanse filosofie, imperfecte creativiteit, energiewerk uit de Andes, de evolutie van de ziel en de machtige werking van de hersenen en het lichaam in mijn werk.


Ik draagt met liefde en plezier mijn kennis over

Ik weet mijn inzichten te vertalen naar laagdrempelige en leuke opdrachten, die direct maar liefdevol recht naar de kern gaan, waarmee jij jezelf authentieker leert kennen en uitdrukken, want dat is mijn doel: zoveel mogelijk authentieke en creatieve expressie in het leven roepen en in beweging brengen.

Solo

Met een virtuele creatieve accountabilty partner

247,- 147,-*

* Introductieprijs
 • 12 maanden toegang tot de training
 • 13 weken motivatie en inspiratie via mail.
 • Start 'anytime' vanaf 29-9-2023
 • Alle modules én een werkboek
 • Een feelgoodiebag
 • en meer...
Community traject

Met een tribe van cheerleaders en inspiratoren

447,- 247,-*

* Introductieprijs
 • 18 maanden toegang
 • Gezamenlijke start 29 september
 • 13 weken motivatie en inspiratie via mail, zooms & de community
 • Alle modules én een werkboek
 • Een feelgoodiebag
 • Toegang tot een privé community
 • Wekelijkse Live Q&A's
 •  en meer...
 • (Maximaal 20 deelnemers)
regular course

One sentence summary of what they get

$

99

/month

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
Advanced course

One sentence summary of what they get

$

127

/month

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
 • X number of bonuses
 • Access to Private Facebook Group
 • 30 minute private coaching call

100% Niet goed geld terug gedurende de eerste twee weken. 

Mocht je tijdens de eerste twee weken het idee hebben dat The Wabi Sabi Artist's Way toch niet voor jou werkt, neem dan contact op voor restitutie en uitschrijving van de training. Wat anderen van mijn aanbod vinden:

De 'wabi sabi' Artist's way training is natuurlijk nieuw, dus kan ik hiervoor nog geen reviews laten lezen. Ik heb hiervoor echter al vele andere trainingen ontwikkeld en mijn aanpak is door de jaren heen nog verder aangescherpt.

Lees hier wat cursisten van eerdere trainingen bij mij vonden

Henriette v. Dunné

Voorganger

Een zeer inspirerende manier van online les geven.

Angelique Desiree heeft een zeer inspirerende manier van online workshops geven, veel afwisseling in de opdrachten, ondersteunende filmpjes en het graaft net wat dieper dan een creatieve cursus. Ik heb diverse mooie schatten gevonden!🎨


Anna Berends van Loenen

Illustrator, docent en ontwikkelaar

Alles komt voort uit jouw diepste met veel emotie, maar met oog voor het hoofd.

Je doorziet zaken snel en weet dat ook te vertalen naar papier. Zonder poespas en gewoon zoals het is of zoals jij het ziet. Jouw werk is toegankelijk ondanks dat de onderwerpen soms complex zijn.

Jouw oog voor de behoefte van de ander is groot jij voelt een situatie feilloos aan. Ik heb bewondering voor wie je bent en hoe je werkt

Anna Garssen

Illustrator

Angelique doet alles met veel aandacht en liefde.

Angelique komt met mooie en originele opdrachten en is betrokken. Het heeft me veel plezier gebracht door al die leuke creatieve opdrachten. Ook heb ik nog veel meer van mijn perfectionisme losgelaten door de cursus en kan ik een stuk beter creatief zijn met het idee van 'hoe ik het doe is het precies goed'. Met andere woorden: ik kan mijn eigenheid veel beter waarderen. En niet alleen met het creatief bezig zijn, maar ook in andere gebieden van mijn leven.


José Swelsen

Psychotherapeut

Je hebt een gave om mensen te laten groeien.

Je bent nieuwsgierig naar eigenheid van je leerlingen en wilt ze daar ook graag contact mee laten maken. Dat doe je vloeiend en vanuit je hart. Je eigen creaties zijn zacht maar toch raak dus daardoor soms ook keihard in duidelijkheid. Dat stemt mensen tot nadenken en dat is in deze tijd een groot goed.

Verder ben je een lief mens die heel goed kan luisteren en niet alleen met de oren maar van binnen uit.

Brechje Voskens

Kunstenaar

Omdat ze zich zo open en kwetsbaar opstelt, voel  je je vertrouwd.

“Ik vind Angelique een bijzonder mens. Ze is open, oprecht en werkt vanuit haar hart. Omdat ze zich zo open en kwetsbaar opstelt voel je je vertrouwd en dit stimuleert anderen ook hun hart te openen. Hierdoor kan er veel bereikt worden. Angelique heel erg bedankt voor je fijne begeleiding!”


Gaby

Kunstenaar en docent

Met Angelique maak je een reis maken langs verschillende opdrachten en onderwerpen die net iets meer diepgang geven dan de meeste creatieve cursussen.

Jouw rustige manier van uitleg geven vind ik erg prettig. Je bent heel geduldig en staat voor iedereen open en probeert ieder in zijn waarde te laten en vandaar uit advies / hulp te bieden. Dat is de ware juf!  Je hebt je erg goed voorbereid en bent ten alle tijden bereikbaar. Alles netjes op tijd.
De filmpjes waren echt zo mooi en tegelijkertijd erg functioneel. Eigenlijk perfecter kan het niet!

FAQ

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan dit traject?

Dat ligt een aan verschillende factoren en hoe veel tijd jij hier aan nodig hebt. Dit zijn zo ongeveer de stappen:

 1. Elk hoofdstuk heeft zo'n 20-30 pagina's met daarbij reflectieve vragen. Deze heb ik ook opgenomen in het werkboek, dus die hoef je niet over te nemen. Reken op 30-60 minuten voor het uitwerken hiervan.
 2. De creatieve opdracht vraagt ook ongeveer deze tijd, al kun je hem sneller doen als je het minder precies doet. 
 3. De ochtendpagina's nemen dagelijks zo'n 15-30 minuten in beslag. Ik raad je aan om deze ook echt te doen, want ze zijn ontzettend waardevol in leren afstemmen op jouw eigen bron.
 4. De kunstenaarsafspraakjes kun je in 1-2 uur doen. Zelf zie ik de creatieve opdracht (2) als actief alternatief hiervoor; in plaats van je te laten inspireren, geef ik je inspiratie en ga jij je uitdrukken.  (We krijgen in mijn optiek al genoeg input, tijd voor output!)

Kan ik het samen met een vriendin doen?

Dat is misschien een goed idee! Schaf hier dan wel ieder een pakket voor aan, want deze zijn strikt persoonlijk. Degene die het aanschaft krijgt bovendien de emails toegestuurd. 

Besef je wel: je gaat best een stukje in jezelf graven en mijn ervaring leert dat dat soms beter lukt als je 'anoniem' instapt, omdat het kan voorkomen dat je elkaar uit het proces trekt met geklets over ditjes en datjes tussendoor.

Vind Julia Cameron dit wel goed?

Ja! Julia stimuleert het juist om cursussen en lessen te gaan geven zolang het maar respectvol gebeurt en niet vanuit hiërarchie. Ieders persoonlijke proces staat altijd centraal en het is niet de bedoeling dat iemand zich als goeroe voordoet of een 'gecertificeerde docent', want die bestaan niet. 
Ik volg de richtlijnen zo goed mogelijk op en geef er tegelijkertijd een eigen smaak aan vanuit visueel makerschap met een filosofisch sausje van Wabi Sabi.

Heb ik speciale materialen nodig?

In basis heb je het volgende nodig:

 1. Het boek van Julia Cameron
  (ebook, leesboek, audiobook)
 2. Een notitieboekje en fijne pen.
  (Schrijven werkt echt beter dan typen)
 3. Eventueel een dummy voor het verzamelen van creatieve opdrachten, maar dit kan ook op losse vellen.
 4. Je kunt de creatieve opdrachten zo uitgebreid of simpel mogelijk maken, alleen een potlood en papier werkt ook al. Zelf vind ik pastelkrijt altijd versterkend werken als je afgestemde werkt. Kijk wat je hebt en schaf pas iets aan als je het mist. Verzamelen/vergaren van materialen kan ook een vorm van uitstellen zijn, namelijk ;-)

Waarom zou ik niet alleen het boek lezen?

Dat kun je zeker ook doen, er zijn er heel veel die het daarbij houden. Als je het echter het grondiger, leuker, gezelliger en creatiever wilt doen, dan is deze training een goede plek. 
Je bent vanaf het begin al creatief bezig en dat stimuleert, maakt blij en als je je resultaten in de community van het groepstraject deelt, zul je zien dat dit ook inspireert.

Hoe gaan we te werk?


Als je je inschrijft krijg je via de email een bevestiging van deelname.
(Geef me nog even een weekje om dingen aan elkaar te knopen aan de achterkant)

2
Je krijgt rond de eerste week van september een aantal mails met daarin toelichting van mijn visie op
"The artist's way" en het Wabi Sabi principe. Je kunt alvast het boek aanschaffen in het formaat en de taal die jou het beste passen. 

3
Start nog even NIET met het lezen van het boek en de opdrachten!
Hierbij geldt als uitzondering: het gedeelte over de ochtendpagina's en de kunstenaarsafspraakjes.
Daarmee kun je als je wilt direct al beginnen. (Hier ontvang je een apart mailtje over)
Koop alvast een mooi notitieboekje en leg je fijnste pen klaar.

4
Bereid jezelf geestelijk en praktisch voor op de weken die komen gaan; We gaan na de introductieweek 12 weken de diepte in en het is aan te raden om elke ochtend 15-30 minuten tijd vrij te maken voor de morning pages en elke week 1-3 uur voor een kunstenaarsafspraakje.

Let op: Bovenstaande is de 'standaardprocedure', maar in de Wabi Sabi variant is het van belang dat je doet wat jou past en willen we vooral geen stress en perfectionisme in het leven roepen. 
Ik bied je een aantal opties en alternatieven waaruit je kunt kiezen en alles (of zelfs niets) is helemaal goed, zolang het maar jouw creatieve groei voedt en ten goede komt.

5
Een week voorafgaand aan de start (community) of rond de 2e week van september krijg je deel 1 van je digitale werkboek toegestuurd.
Hierin staan de opdrachten van de introductieweek en globaal alle opdrachten van het traject.
Als je nog geen notitieboekje hebt, schaf deze dan nu aan.

Doe je mee met het communitytraject
Dan krijg je een week vooraf ook toegang tot de community en kun je jezelf alvast introduceren. 

6
Op 29 september krijg je toegang tot de cursus en de mail die hoort bij de introductieweek

Doe je mee met het communitytraject
Op vrijdagavond 29 september om 20:00 trappen we gezamenlijk af in een ZOOM meeting.
(Er komt een replay)

7
In de weken die volgen krijg je steeds op de zaterdag de mail voor komende week, waarin het thema wordt toegelicht en de opdrachten uit het boek en mijn creatieve opdrachten worden besproken.
Ook krijg je steeds een nieuw deel van het werkboek met Julia's en mijn opdrachten voor die week, aangevuld met mijn creatieve opdrachten.

Doe je mee met het communitytraject? 
Gedurende de week kun je je vragen en voortgang delen in de community. Ik ben hier geregeld aanwezig voor vragen en cheerleading. Hier worden tevens aanvullende tips en bronnen gedeeld zoals bijvoorbeeld actuele suggesties voor kunstenaarsafspraakjes. Elke week zullen er, afgewisseld op vrijdagavond of zaterdagochtend, zoommeetings van 30 minuten zijn, waarbij het thema wordt toegelicht en er ruimte is voor vragen.  

8
Rond 28 december ben je 'klaar' en heb je eraan gewerkt om de volgende eigenschappen terug te vinden:
Veiligheid, identiteit, macht, heelheid, kans, overvloed, verbinding, kracht, compassie, zelfbescherming, zelfstandigheid en vertrouwen. 
Hiermee sta je compleet anders in jouw rol als creatieve maker en kun je vanuit authenticiteit en liefde gaan creëren, zonder dat je onbewust in beperkende valkuilen trapt.

Doe je mee met het communitytraject
Op 29 december (met een back up op 5 januari) sluiten we het proces gezamenlijk af tijdens een afsluitende Zoomsessie. 

9

Je hebt tot 12 maanden na 29 september toegang tot de lessen en het materiaal.
Doe je mee met het communitytraject
Dan heb je tot 18 maanden na 29 september toegang tot de lessen en de community.

Durf jij het aan om voor jouw creatieve natuur te gaan staan? 

Hoe dieper ik in deze materie van creatieve blokkade dook, hoe meer overeenkomsten ik bij anderen tegenkwam. Ik ken als geen ander de gouden combinatie van een veilige bedding, zelfonderzoek, liefdevolle cheerleaders en opdrachten waarmee je direct uit de voeten kunt. 


Ik geloof dat ik dit allemaal bij elkaar breng in deze training én dat je hiermee stappen kunt zetten naar jouw creatief geluk.

Als jij, net als ik, creatief bedraad bent, dan voel je vast hoe wezenlijk het uitleven van deze creativiteit voor jou als persoon is.

Ik help je met liefde, plezier en toewijding op weg naar je creatieve thuis ♥️

Disclaimer   |  angelique@schatvinderij.nl   |   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden

>