Buiten de lijntjes

Creatief thuiskomen bij jezelf via jouw Creatiekracht

Een unieke en hartverwarmende online illustratiecursus die jou vanuit plezier voorbij jouw mindf*cks en blokkades loodst.

Select Dynamic field
Laat je straalangst los

Ik loods je via laagdrempelige opdrachten voorbij blokkade en twijfels. 

Kom creatief tot bloei

Ontdek nieuwe technieken en laat beperkende denkwijzen en regeltjes los. 

Stem je af op jezelf

Iedereen heeft een unieke en waardevolle stijl,
ik help je die van jou vinden.

Wat als...
zoals jij het doet, PRECIES goed is?


Deze online illustratiecursus is speciaal voor 'Creatieve sensitiefjes'; (hoog)Sensitieve vrouwen met een grote wens om te creëren, maar bij wie het bestaansrecht van én het vertrouwen in hun Creatiekracht een beetje is ondergesneeuwd.  

Creatievelingen zijn er in vele soorten en maten, ik herken mezelf het meest in de ietwat terughoudende, maar onder de oppervlakte vurig gepassioneerde makers met grote idealen en een erg gevoelige aard. Creatief sensitiefjes, noem ik ons.  En we zijn met velen weet ik intussen. Uit mijn eigen ervaring en door de vele mensen met wie ik heb gewerkt in mijn eigen praktijk en de ontwikkelingstrajecten die ik heb ondergedaan, leerde ik dat specifiek 'ons soort' een  kenmerkende combinatie van creatieve obstakels kent.

 •  We voelen dat Creatie een wezenlijk en cruciaal deel van onze persoonlijkheid uitmaakt. En omdat die urgentie zo groot is, lijkt de lat hoog om die missie waar te maken. 
 • Tegelijkertijd zijn we  mega perfectionistisch, juist omdat er geen dikke olifantenhuid is om eventuele kritiek te bufferen. Als het perfect is, lijkt het gevaar van afwijzing kleiner. 
 • Het is lastig om te starten: Zolang het vel wit blijft, kan er niets misgaan.
 • Omdat we het zo groot maken, komen we in een  "flight or freeze" respons en vergeten we dat het eigenlijk gewoon heel leuk is om iets te maken.
 • We hebben zoveel ideeën dat we niet weten waar te beginnen.
 • Als we dan al starten, zijn we snel afgeleid, omdat er iets of iemand buiten ons belangrijker lijkt dan de 'luxe' van deze creatieve zelfzorg.
 • We zijn nog niet overtuigd van het nut van Creatie en vinden het ingewikkeld om daar veel tijd, geld en toewijding aan te besteden.  

Herken je één of meerdere punten? VOILA!
Daar heb je jouw creatieve blokkade, die maakt dat ook jij niet datgene gaat doen wat je 'eigenlijk' zo graag doet. 

Been there, done that
(en velen met ons).


Mijn drang om wél te creëren is gelukkig altijd groter geweest dan alle twijfels en weerstand en ik was vastberaden om voorbij mijn struikelblokken te komen.

Na vele studies: de (digitale) Kunstacademie, Beroepskunstenaar in de klas, Kunstzinnig dynamisch Coachen, de Illustratie Expeditie en een opleiding tot begeleider van familieopstellingen ben ik vele waardevolle inzichten en tools wijzer maar weet ik vooral dat jezelf continu willen verbeteren, of werken volgens het boekje niet de heilige graal is.

Krachtige, autonome, authentieke Creatie is niet af te meten aan kennis en werken volgens regeltjes en stramienen. De ware Creatiekracht zit JUIST in het vrije werk; In het schijnbaar nutteloze onderzoek, het laten stromen van dat wat zich aandient, fouten durven maken (want die leveren zo vaak goud op!) en het heel dicht bij jezelf te houden. 

Creatie is een kwestie van jezelf weer durven te verwonderen, een beginnersgeest aannemen, de serieusheid afwerpen en je richten op het proces in plaats van het resultaat.

Creatiekracht ontstaat onderweg wanneer je op ontdekkingstocht bent, liefst buiten de lijntjes, want dat is waar de wonderen verstopt zitten.

Buiten de lijntjes
(daar is het écht leuker)

Buiten de lijntjes is in de eerste plaats een online illustratiecursus, waarbij je wél nieuwe technieken leert, maar niet wat de regeltjes zijn.  

Ik maak het je vaak onmogelijk om het perfect te kunnen doen, want dat zorgt alleen maar voor stress en het gevoel het 'niet goed' te kunnen doen en daar willen we juist vanaf. Ik wil namelijk het allerliefste dat je

vrij & met plezier vanuit jezelf gaat creëren en niet omdat 'de juf' je ergens een pluim voor geeft. 

 

Breng me direct naar het aanbod


Wat kun je verwachten? 

Er zijn 12 lessen met creatieve opdrachten. Een aantal 'grote projecten' zoals het "Wabi Sabi Artists Boekje' en de animatie les en een aantal kleinere projecten. Ze hebben allemaal een insteek waarbij je het vooral niet te netjes, perfect en volgens regeltjes doet. Er is een grote mate van onverwachte verrassende uitkomsten in gewerkt.
Dit geeft desondanks, of juist daardoor, bijna altijd prachtige en originele resultaten.
Verwacht dus geen 'techniekles volgens het boekje', het zijn eerder technieklessen die buiten het boekje gaan.

Elke les komt in videovorm (van 5 -30 minuten) en wordt ondersteund met een werkblad met werkbeschrijving en materialenlijst.

Les 1: Artist's boek deel 1

In de eerste les starten we met het eerste deel van de 'hit' van de cursus: Het 'Wabi Sabi artist's book'  
In deze les maken we het bronmateriaal.  


Les 2: Tekenen aan de andere kant

In deze illustratie les gaan we tekenen op een manier die vol 'wabi sabi' zit. Je KUNT het bijna niet perfect doen en toch wordt het krachtig en prachtig.

Les 3: De kracht van zacht

Een les waarin zelfreflectie vermengd wordt met illustratie.

De basis is in zwart wit, maar je mag het naar eigen inzicht inkleuren of schilderen.

Les 4: Artist's book deel 2

Nu kan het echte werk beginnen! Waar leiden de grillige pagina's van jouw boekje jou naartoe?

Laat je verrassen en geef je over aan het proces!

Les 5: Vreemde vogels

Willekeurige vormen samenvoegen maakt dat je super eigenzinnige vreemde vogels krijgt.

Illustreren met papier (en een beetje pen).

Les 6: 4x anders

Een van mijn persoonlijke favorietjes: Met één tekening, maak je 4 totaal verschillende beelden.

Illustratie met inkt als basis.


Les 7: Lieve luide leeuwtjes

Ontdek de perfecte eigenschappen van Pandakrijt voor het loslaten van perfectie. Geef je over aan de logge lijnen van dit materiaal en ontdek zo de koddige figuren die dit als resultaat geeft.

Les 8: Druppelfiguren

Een druppel op een blad en jij maakt er een verhaal van.

Illustreren met waterverf.

Les 9: Hippe vogels

Door het vermengen van illustratie met collage krijg je wel heel hippe vogels. Alhoewel, als jij hippe krokodillen wil maken, is dat ook prima natuurlijk. Eat your heart out!

Les 10: I like to move it

Hoewel voor sommige mensen animatie als ingewikkeld en moeilijk klinkt, laat ik je zien dat het met een fijne gratis app ook heel eenvoudig en vooral errug leuk kan zijn. En hoe gaaf is het om een bewegend filmpje te hebben, wat je helemaal zelf hebt gemaakt!

Les 11: Kraft Quote

Jouw credo of lievelingsquote op kraftpapier.

Illustratie met Gesso, conté en pastelpotlood

Les 12: Cheerleading Lions

Om jou te herinneren aan alle fijne lessen, maken we een tastbare reminder in de vorm van een cheerleading Lion, die de spirit van de cursus in zich draagt en jou af en toe een knipoog geeft.

Karton, pandakrijt en conté potlood.


Verdiepingslessen

Bij elke creatieve les ook nog minimaal 1 verdiepende les, waarmee je leert over de valkuilen en dynamieken die jou van het creëren afhouden, zodat je die voortaan kunt omzeilen.


ZOOMS

Gedurende de periode dat je toegang hebt, kun je deelnemen aan de maandelijkse Q&A Zooms die steeds een ander thema hebben. Ook is er ruimte voor allerhande korte vragen en feedback.
Zie deze als creatief 'onderonsje' om geïnspireerd in beweging te blijven. (30-45 min)
(M.u.v. Creative Basics)


Bij de Creative Tribe zijn er daarnaast een aantal Mentor Calls (45-90 min); dit zijn gezamenlijke Zoom momenten die alleen toegankelijk zijn voor de deelnemers van de huidige groep. We starten en eindigen samen en tussentijds zijn er voortgangs momenten voor vragen en feedback over je werk.


Samenvatting:


Creatieve lessen
+ Werkboek


 • Personal Flow
 • Creative Tribe


Verdiepings les
+ Community
+ Emails

 • Personal Flow
 • Creative Tribe


Maandelijkse Zoom
Thema+Q&A
+ Feelgoodies

 • Personal Flow
 • Creative Tribe


Tribe Start & Eind
+ Mentor Calls
+ Tribe community

 • Creative Tribe

feelGoodiebag

Er is ook een feelgoodiebag!

De traktaties in deze goodiebag krijg je niet bij weggaan, maar tijdens het traject al, want ze zijn namelijk super effectief en ondersteunend. Het zijn naast mijn fysieke tekendoosje, mijn energetische basistools.
Ik gebruik ze zelf heel regelmatig en ze zijn voor mij onmisbaar geweest op mijn pad naar creatieve en persoonlijke heling en helpen mij tegenwoordig om in balans te blijven.

feelGoodie 1
Een supereffectieve afstemoefening. 

Er is een bron waarin jouw unieke lessen, inspiratie en informatie omtrent jouw leven en je ziel liggen opgeslagen.

Door je daar regelmatig op af te stemmen zul je merken dat je vertrouwen in jezelf en 'guidance' gaat groeien.

Sinds ik hiermee werk, is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen en kan ik daar altijd op terugvallen als ik even minder lekker zit qua zelfvertrouwen of inspiratie.

feelGoodie 2
EFT tapsessies speciaal voor creatieve blokkades

Tijdens mijn werk als co-trainer bij de Duik was één van 'mijn' onderdelen de EFT instructie.

Hoewel ik in het begin mijn twijfels bij de simpelheid hiervan had, ben ik er diep ingedoken en inmiddels overtuigd van de potentie die het heeft om jouw 'flight, fight of freeze' response te herprogrammeren.

Ik heb een aantal  tapsessies gemaakt, speciaal gericht op de dynamieken die jouw creativiteit stagneren.

feelGoodie 3
Energie onderhoudsplan

"Masters of the living energy"
Zo worden de Paqo's; de inheemse medicijnmensen uit de bergen van Peru ook wel genoemd. Zij gebruiken, in tegenstelling tot de jungle collega's alleen maar energiewerk voor heling.

Ik heb mezelf een aantal jaren verdiept in hun werkwijze en heb hier en daar in Peru initiaties en trainingen mogen ontvangen om ook zo met energie te kunnen werken.
Ik deel het basisprotocol met je, zodat je weet hoe je je energie kunt opschonen en opladen.

Over Angelique Desiree

Ik wilde niets liever dan kunstenaar worden, maar moest daarvoor eerst door vele lagen van weerstand, angst en overlevingsmechanismes heen werken. Ondanks dat ik op mijn 25e naar de academie ging, bleef ik toch steeds een beetje om de creatieve brei heen draaien, maar ging 'het' niet echt aan. Ik werkte toegepast en gaf allerlei algemene kunstlesjes, maar liet daarin weinige van mezelf zien.


Na een dikke burn-out heb ik het roer omgegooid en ben creatie een steeds prominentere plek in mijn leven gaan geven, terwijl ik diep ben gaan graven naar en opruimen van wat me nou eigenlijk tegenhield hetgeen te doen wat ik het allerliefste wilde doen.


De twee belangrijkste sleutels in mijn herstel zijn 'het cultiveren van imperfectie' en 'het gewoon maar gaan doen' geweest. De derde was het ontwikkelen van zelfcompassie, maar dit is eigenlijk gewoon een combinatie van voorgaande twee. Al deze aspecten komen terug in de cursus. 


Ik gun het jou dat ook jij creatieve vrijheid gaat toelaten.


Impressie van resultaten van de cursus


De opties

€297,-

Creative Tribe

2 weken samen creatief diepzielduiken

Login tot de leeromgeving met:

 • 1  jaar toegang
 • 12 creatieve videolessen
 • 12 Werkbeschrijvingen
 • Gezamenlijke start, traject en afsluiting
 • Certificaat van deelname
 • Email reminders
 • 15 verdiepende lessen
 • 1x p.m. Q&A sessie
 • Groeps Mentor Calls via Zoom
 • Persoonlijke feedback
 • 1 persoonlijke sessie van 30 minuten
 • Besloten Community waar je je werk en vragen kunt posten en elkaar kunt inspireren.
 • Intensief tweeweeks traject met gelijkgestemden. 

€197.-

Personal flow

Alle belemmeringen weg om vrijuit te creëren

Login tot de leeromgeving met:

 • 1 jaar toegang
 • 12 creatieve videolessen
 • 12 Werkbeschrijvingen
 • Werken op jouw tempo
 • Certificaat van deelname
 • Email reminders
 • 15 verdiepende lessen
 • 1x p.m. Q&A sessie
 • Open community waar je je werk en vragen kunt posten en elkaar kunt inspireren. Ik ben daar ook geregeld.

$

47

regular

One sentence summary of what they get

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules

$

87

Advanced 

One sentence summary of what they get

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
 • X number of bonuses
 • Access to Private Facebook Group

$

127

Premium 

One sentence summary of what they get

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
 • 1h Coaching Calls

100% Niet goed geld terug garantie gedurende de eerste twee lessen

Mocht je na twee lessen het idee hebben dat 'Buiten de Lijntjes' toch niets voor jou is, dan kun je contact opnemen en krijg je je investering terug.*
(*niet geldig bij alumnikorting)

Hoe eerdere cursisten het vonden

Mocht je jezelf tijd en creativiteit gunnen. Is de cursus buiten de lijntjes DE cursus. Op een hele verrassende manier en met veel begeleiding op maat ga je met Angelique een reis maken langs verschillende opdrachten en onderwerpen die net iets meer diepgang geven dan de meeste creatieve cursussen. En het leuke is iedereen is verschillend en alles is goed!

Gaby

Kunstdocent & kunstenaar

De opdrachten zijn té leuk en verrassend!!!

Door de gesso pasta waren er strepen gekomen. Dit gaf aanleiding om de dieren te laten omkijken met wapperende haren en oren. Alsof het waait.

Zo leuk dat het er al in zit voordat je het maakt.

Hilde

kunstenaar

De lessen van Buiten de lijntjes zijn een moment voor jezelf waarbij je even alles om je heen los kan laten en in een fijne creatieve flow kan stappen.
Ik vond de opdracht met wc-papier en de druppel het leukst omdat je daar vanuit een niet te bedenken startpunt begint. Geen idee wat het wc-papier doet en laat zien en hetzelfde met de druppel.

Claudia

Ontwerper

De cursus buiten de lijntjes is prachtig en heel leuk. Echt een aanrader!
Angelique komt met mooie en originele opdrachten en is betrokken en doet alles met veel aandacht en liefde.
Ik vond het fijn om elke ochtend het filmpje te bekijken en daardoor geïnspireerd raken om de opdracht te maken én om die daadwerkelijk te maken. Ik vond alle opdrachten leuk en fijn!

Anna Garssen

Illustrator

Angelique Desiree heeft een zeer inspirerende manier van online workshops geven, veel afwisseling in de opdrachten, ondersteunende filmpjes en het graaft net wat dieper dan een creatieve cursus. Ik heb diverse mooie schatten gevonden!

Bijvoorbeeld inzicht in mijn perfectionisme en veel nieuwe Creatieve technieken

Henriette

Voorganger

Ik vind je creativiteit maar ook je duidelijkheid in je online lessen heel prettig. Je geeft directheid in je taalgebruik; directief aanspreken maar niet directief op de inhoud.

Monique

Coach

Veel voorkomende vragen: 

Wat heb ik nodig voor de cursus? 

Je krijgt bij aanvang een uitgebreide lijst, maar in basis gaat het om het volgende:
(Aquarel) Papier
Potlood
Conté potlood / Conté krijt of houtskool
Kleurpotloden
Vetkrijt (liefst Panda)
Markers
Waterverf
Gesso
Schaar
Gum
Mesje
Penselen
(snij)lineaal

Evt extra materiaal als:
Houtskool
Pastelkrijt
Doezelaar

En als het even kan: een creatieplekje waar je je spullen kunt laten liggen. (Altijd een goed idee)

Moet je creatief zijn aangelegd? 

Het mag zeker wel, maar deze workshop is ook heel geschikt voor mensen met twee linker tekenhanden. Het kan niet misgaan!

Zowel beginnelingen als gevestigde kunstenaars hebben hier intens van genoten. Het brengt je in contact met je oorspronkelijke scheppingsvermogen. 

Een beginnersgeest is vaak helpender dan kunde.

Waar kan ik het beste werken? 

Dit kan overal waar je toegang tot internet hebt. Het is wel fijn om een soort van werkplek te hebben, maar op de bank met een plank op je benen kan ook.
Intussen zijn er best wat cursisten die meededen vanaf hun vakantieadres.

Wat is jouw eigen achtergrond?

Ik ben een herstellende rasperfectionist, die in het dagelijkse leven illustrator, ontwerper, kunstjuf en kunstzinnig mentor is. Het is mijn missie om mezelf en anderen zoveel mogelijk creatieve vrijheid en expressie te geven, omdat ik weet dat je daar als mens gelukkiger van wordt. En gelukkige mensen, zorgen voor een betere wereld.

Kan ik dit samen met iemand doen? 

Zeker, dat is hartstikke leuk!
Als je het wilt doen met iemand die niet bij jou in huis woont, dan wil ik jullie wel vragen om allebei de cursus aan te schaffen, want het is persoonsgebonden.

Hoe gaan we te werk? 

Als je je inschrijft krijg je via de email een bevestiging van deelname.
Je krijgt ook een 'shopping list'. (Maak het zo simpel of zo uitgebreid als je budget of geluksgevoel het toelaat.)
(Geef me even de tijd, ben nog een en ander aan elkaar aan het knopen ;-))  

Je krijgt voor aanvang (afhankelijk welke variant je kiest) login gegevens voor de Schatvinderijacademie en eventueel de Schatvinderij community, hier kun je alvast een profiel aanmaken, rondkijken en jezelf voorstellen,
Hier vind je ook actuele data over online Zooms.

Als je kiest voor Personal Flow of Creative Tribe krijg je ook gegevens voor de Schatvinderij community.
Hier kun je alvast een profiel aanmaken, rondkijken en jezelf voorstellen,
Je vindt hier ook actuele data over online Zooms. Dit is de plek waar updates worden gedeeld en vragen kunnen worden gesteld. 


Vanaf het startmoment (afhankelijk welke variant je kiest) krijg je dagelijks een email met les aankondiging, werkblad en link naar de les. Kies je voor eigen tempo kun je de andere lessen al zien. 
Kies je voor de Creative Tribe, dan krijg je druppelsgewijs toegang tot de lessen.

Bereid jezelf geestelijk en praktisch voor op de lessen die komen gaan; Sommige opdrachten vragen veel tijd, sommige weinig, ik heb gelet op een juiste balans hiertussen. Reken bij elke les op 30 minuten tot een uur, met  hier en daar een uitschieter naar meer (wabi sabi boekje en animatie). Het is aan te raden om een creatieplek voor jezelf te maken waar je je materialen kunt laten liggen (sowieso een goed plan). 
Bedenk vooraf WAAROM je hier tijd voor vrij wil maken en schrijf dat op, hang post-its op om je hieraan te herinneren.  Breng jouw naasten ook op de hoogte, dat geeft een stok achter de deur. 


Als je in de community zit, deel vooral je werk, het is zo waardevol om met elkaar mee te kijken, -leven, -denken en genieten!  


Tip vooraf:

Tenzij je zeker weet dat je omgeving je liefdevol aan zal moedigen, is het beter om hen nog geen inzage te geven in jouw prille creatieve proces. Niets is zo demotiverend en Creatiekracht-dodend als niet-begrijpende blikken en opmerkingen terwijl jij nog midden in de ontwikkeling zit. 


Waarom krijgen we maar een jaar toegang? 

Om meerdere redenen: 
Ten eerste om je een stok achter de deur te geven dat je het ook echt gaat doen, want als je oneindig tijd hebt, is de neiging om het te laten voor wat het is te groot.
Ten tweede; ik weet niet hoe het leven gaat lopen en wil daarom geen beloftes doen dat dit platform tot in het einde der tijden blijft bestaan.

Waarom al die lessen in twee weken? 

Ik heb ermee geëxperimenteerd, dit blijkt het meest doeltreffende tempo om echt in een diepe creatieve flow te komen. Zie het als een creatieve retraite, waar je echt even tijd voor neemt, dan komt het het meest tot zijn recht.

Kom je met mij buiten de lijntjes spelen?

In deze cursus zit mijn ziel en zaligheid.... Letterlijk... Hij komt vanuit mijn hart en ik heb er heel erg van genoten om het te maken. En wat nog fijner is om te merken dat cursisten er ook zo van genieten. Zo mooi om te zien als ze bij de eerste les nog onzeker en vol zelf-afwijzing zitten en gaandeweg steeds meer lol en mildheid krijgen. Precies wat mijn insteek ermee is geweest.

Ik hoop dat jij jezelf dit proces gunt, zodat je die creatieve vrijheid zelf ook kunt gaan ervaren. En helemaal leuk als we elkaar ook nog treffen in de community!

Ik kijk er naar uit jou en je creaties te ontmoeten!
Liefs!

>